
Belgelendirme
ISO 9001 : 2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ ISO 9001 Kalite Standartları, organizasyonların müşteri memnuniyetinin artırılması için ISO tarafından yayınlanmış olan ve Kalite Yönetim Sisteminin kurulması ve geliştirilmesi konusunda rehberlik eden bir standartlar bütünüdür. Mevcut dünya düzeninde ayakta kalabilmek, tüm sektörlerde müşteri ihtiyaç ve beklentilerine uygun mal ve hizmet üretiminin sağlanmasıyla gerçekleşebilecektir. Bu da ancak kuruluşlarda tasarım aşamasından başlayarak üretim, pazarlama ve satış sonrası hizmetlere kadar tüm aşamaları kapsayan ve sürekli gelişmeyi hedefleyen Kalite Yönetim Sisteminin uygulanmasıyla olacaktır.

ISO 14001:2015 ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ
ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi özünde doğal kaynak kullanımının azaltılması, toprağa, suya, havaya verilen zararların minimum düzeye indirilmesini amaçlayan, risk analizleri tabanında kurulan bir yönetim modelidir. Bunu da çevre performansının izlenmesi ve sürekli iyileştirilmesi temeline dayandırmakta ve çevre faktörlerine ilişkin olarak ilgili mevzuat ve kanunlar tarafından tanımlanmış koşullara uymayı şart koşmaktadır.

ISO 27001:2013 BİLGİ GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ
ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, şirketlerin finansal verilerini, fikri mülkiyetlerini ve hassas müşteri bilgilerini korumalarına yardımcı olan uluslararası bir çerçevedir. ISO 27001 sayesinde şirketler risklerini tanımlayabilir, gizli bilgileri konusundaki riskleri yönetebilir veya azaltabilir. ISO 27001 yönetim sistemi, kurumsal bilgi güvenliğini sağlamaya yöneliktir. Personel, süreç ve bilgi sistemlerini içeren ve üst yönetim tarafından desteklenen bir yönetim sistemidir. İlgili tarafların güvenini artırmak için bilgi varlıklarını korumayı ve yeterli ve orantılı güvenlik kontrolleri sağlamayı amaçlar.

ISO 45001:2018 İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ
ISO 45001 iş güvenliği ve işçi sağlığı yönetim sistemleri için zorunlu bir ISO standardıdır. Dünyanın uluslararası çapta ilk işçi sağlığı ve iş güvenliği standardı olan ISO 45001'in amacı, iş kazalarını ve meslek hastalıklarını minimuma indirmektir. İSG yönetim sistemi, kuruluşlara yasal düzenlemelere uymanın ötesinde, İSG risklerini yönetme ve İSG performanslarını geliştirme imkanı verir.

ISO 22000:2018 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ
ISO 22000 gıda zincirinde yer alan kuruluşların, gıdanın tüketim anında güvenli olmasını sağlamak ve gıda güvenliğine yönelik olan tehditleri kontrol altına almak için gerekli şartları kapsayan bir yönetim sistemi standardıdır. ISO 22000 belgesi, gıda zincirinde "çiftlikten tabağa" tüm kurumları kapsayan bir gıda güvenliği yönetim sisteminin gerekliliklerini tanımlayan uluslararası bir standarttır.

ISO 50001:2018 ENERJİ YÖNETİM SİSTEMİ
ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Standardı, organizasyonların enerji verimliliğini yükseltmek için gerekli olan süreç ve sistemleri oluşturmalarını, bu süreç ve sistemlerin uygulanmasını ve sürdürülebilirliğini sağlamaktadır. Standart tüm enerji türlerini kapsar. Kuruluşların tamamını etkin enerji yönetimine, maliyetlerin azaltılmasına ve çevreye karşı duyarlılığa teşvik eder.

ISO 29990 EĞİTİM HİZMETLERİ YÖNETİM SİSTEMİ
ISO 29990 Standardı, yaygın eğitim ve öğretim konusunda, küresel çaptaki kuruluşların kalitesini geliştirmeyi amaçlayan ve aynı zamanda kuruluşun artan kalitenin sonucu elde edileceği karlılığının yanı sıra, yönetimsel ve kontrol edilebilir kolaylık sağlayan ve şeffaflığın artırılmasında ve öğrenme hizmetleri açısından dünya çapında bir karşılaştırma yapılabilmesinde rol oynayan standarttır.

ISO 10002:2018 MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ YÖNETİM SİSTEMİ
ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Standardı, müşterilerini memnun etmeyi, onlara beklentilerinin ötesinde hizmet vermeyi isteyen, ister özel kuruluş, ister kamu kuruluşu veya gönüllülük esasına dayalı sektörler olsun her tür ve boyuttan işletmenin uygulayabileceği bir standarttır. Müşteriler ile daha karlı ve uzun dönemli ilişkiler ve etkileşimler kurulması için, ISO 10002:2018 mutlak gerekliliklerden biridir.

ISO 13485:2016 TIBBİ CİHAZLAR KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
ISO 13485, tıbbi cihaz üreticileri için düzenleyici şartlar oluşturan bir kalite yönetim sistemidir. Uluslararası bir standart olan bu belge, tıbbi cihaz servisi sunan firmaların yapılandırılması amacıyla hazırlanmıştır. ISO 13485 standardına göre kalite sistem belgelendirmesi, tıbbi cihaz üreticilerinin ürünleri üzerinde CE işaretini kullanabilmeleri için bir adımdır.

COSMOS ORGANİK VE DOĞAL KOZMETİK SERTİFİKASI
Avrupa ve uluslararası düzeyde COSMOS standardı, AISBL'nin (Organik ve / veya doğal kozmetik ürünler için ortak gereksinimleri ve tanımları tanımlamak amacıyla Belçika'da kayıtlı bir birleşme) uluslararası kar amacı gütmeyen bir kuruluşun kurucusu olan BDIH (Almanya), COSMEBIO & ECOCERT (Fransa), ICEA (İtalya) ve SOIL ASSOCIATION (İngiltere) tarafından geliştirilmiştir.
Ekonomik ilerlemeyi, sosyal sorumluluğu uzlaştıracak ve gezegenin doğal dengesini koruyacak bir “sürdürülebilir kalkınma” oluşturmak, kozmetik sektörünün tam olarak dahil olmaya istekli olduğu bir projedir.
Genel olarak Cosmos’un amaçları :
-
Ürünlerin organik tarımdan kullanımını teşvik etmek ve biyoçeşitliliğe saygı duymak
-
Doğal kaynakları sorumlu bir şekilde kullanmak ve çevreye saygı duymak
-
İnsan sağlığına ve çevreye saygılı, temiz olan işleme ve üretimi kullanmak

LEAPING BUNNY ( İNSANCIL – ZULÜMSÜZ ) KOZMETİK SERTİFİKASI
Bu standart gereği olarak şirket, bu tür ürünlerin formülasyonları ve içeriği dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, hiçbir kozmetik ve / veya ev ürününün hayvan testine taraf değildir, test yapmaz ve komisyon almaz .
Şirket standart gereğince tedarikçi izleme sistemini uygular. Bu izleme sistemini uygularken seçenekler meydana gelmiştir:
Bir şirket, üçüncü taraf üreticilerinden ve tedarikçilerinden her birinin, söz konusu kişi veya kuruluşların standartlarla sağlanan malzemelere ilişkin standart hükümlerine uyduğunu CCIC Ürün Uygunluk Beyanları ve Hammadde Uygunluk Beyanları ile göstermesi gerekmektedir.
Malzemeler, formülasyonlar ve bitmiş ürünler için satın alma siparişlerine zulümsüz üretim yapıldığının eklenmesi gerekmektedir.

EFfCI GMP SERTİFİKASYONU
Kozmetik içerik üreticileri (tedarikçiler) için EFfCI GMP sertifikasının faydalarından birkaçı :
•Kozmetiğe özgü riskleri ve kontrolleri ele alan bir standarda göre çalışmak
•ISO 9001:2015'e eklenen ve dolayısıyla çok az şey gerektiren ortak bir standartla çalışmak
•Kozmetik üreticileri tarafından yaygın olarak kabul edilen bir standartta çalışmak
EFfCI GMP rehberi dünya çapında tanınırlık kazanmıştır. Sertifika Avrupa, Asya ve Amerika'da alınabilir.
EFfCI (European Federation for Cosmetic Ingredients), kozmetik ve kişisel bakım endüstrisi için Avrupalı sentetik ve doğal içerik üreticilerini bir araya getiren bir ticaret birliği olan Avrupa Kozmetik Bileşenleri Federasyonu'dur.

ECOLABEL ( EKO – ETİKET )
Ecolabel (Eko-Etiket) bir ürün veya servisin yaşam döngüsü boyunca hammadde temininden, üretim ve kullanım süresince çevresel etkilerinin belirli sınırların altında olup azaltıldığını gösteren, Avrupa ve küresel kapsamda kabul edilen ve güvenilen etikettir.
Ecolabel Ürün grupları
Temizlik ürünleri
Tekstil ürünleri
Boyalar ve vernikler
Elektronik Ürünler
Zemin kaplamalar
Mobilyalar Bahçe işleri
Evsel kullanım ürünleri
Endüstriyel yağlar
Yatak takımları
Kağıt ürünleri
Otel ve turistik tesisler
Sertifikasyon Süreci
Yukarıdaki ürün gruplarında yer alan ürünleri satan ve üreten Avrupa Birliği üyesi ülke veya dışındaki tüm ülkelerden kuruluşlar başvuru yapabilir.
Ürün veya hizmet ilgili kıstaslara uyumlu ise logo kullanım hakkı kazanmaktadır.

FSC-CoC SERTİFİKASI
FSC-CoC sertifikası, ürünün iyi yönetilmiş ormanlardan ve kontrollü kaynaklardan elde edildiğini ispatlar ve bu ürünlerin kontrolsüz ağaçlardan üretilen ürünlerle karışmadığını doğrular. Daha net ifade etmek gerekirse; örneğin etiket üreten bir matbaanın, etiketi oluşturduğu kağıdın üretiminde kullanılan hammaddenin iyi yönetilmiş bir ormandan elde edilmesi ve bu kağıtla oluşturulan etiketin gerek üretim aşamalarında gerekse depolama ve sevkiyat aşamalarında karışmasını engelleyici bir sistemin olması anlamındadır.
Ürün ve hammadde üzerindeki FSC logosu ve kayıt numaraları bu sistemin uygulandığının görsel ifadesidir.
İster ahşap, ister kağıt her türlü odun kaynaklı ürün üzerinde görülen FSC-CoC damgası, o ürünün elde edildiği ormanın sürdürülebilir bir biçimde yönetildiğinin ve bunun bağımsız bir kurul tarafından onaylandığının işaretidir.


ÜRÜN BELGELENDİRME
Bir ürünün belgelendirilmesi, ürünün özel standartlar ve diğer norm dokümanlara uygunluğu için güvence sağlamanın bir aracıdır. Bazı ürün belgelendirme sistemleri, ürünün başlangıç deneyini ve ürün tedarikçisinin kalite sistemlerinin değerlendirilmesini ve bunu takiben fabrika kalite sistemini, fabrikadan ve serbest piyasadan alınan numunelerin denenmesini dikkate alan periyodik kontrolü içerir.
AVRUPA DİREKTİFLERİ
Basınçlı Ekipmanlar Yönetmeliği 97/23/EC
Kaldırma Ekipmanları Yönetmeliği 95/16/EC;
Makina Emniyeti Yönetmeliği 2006/42/EC;
Düşük Gerilim Yönetmeliği 2006/95/EC;
Basit Basınçlı Kaplar Yönetmeliği 2009/105/EC
Kişisel Koruyucu Teçhizat Direktifi 89/686/E
Oyuncak Direktifi 88/378/EEC
Vücuda Yerleştirilebilir Aktif Tıbbî Cihazlar Yönetmeliği
Yapı Malzemeleri Yönetmeliği



TEDARİKÇİ DENETİMLERİ
Kalite Sistemlerini uygulayan firmaların tedarikçilerini, nitelikleri, seçimleri ve değerlendirmeleri için bir yöntem oluşturmak, sorumlulukları belirlemektir.
Firmanızın üretim ve/veya hizmetinde kullanmak üzere aldığı tüm malzeme ve hizmetleri sağlayan tedarikçilerinin nitelikleri ve performanslarının izlenmeleri, karşılıklı olarak belirleyeceğimiz kriterlerle denetlenmeleri ve tedarikçi raporlarının size sunulmasını kapsar.

OKUL GÜVENLİĞİ
Birçok değişkenin yer aldığı okullarda güvenliği tehdit eden farklı unsurlar bulunmaktadır. Eğitim hizmeti verilen bu okulların bulundukları yer, bina yapısı, kat sayısı, atölyeler, laboratuvarlar, ulaşım, ısınma, servis, sınıf, yemekhane, kantin, okul bahçesi, okul çevresi trafiği, spor salonu gibi alanlar büyük farklılıklar göstermekte, birçok okul standart olmayan geçici binalarda eğitim ve öğretim hizmetini sürdürmektedir.

YÜKLEME VE BOŞALTMA GÖZETİMİ
Yükleme ve boşaltma gözetimi hizmetleri, tedarik zinciri boyunca güvenliğinin, bütünlüğünün ve kalitesinin korunmasını sağlar.
Denetçilerimiz her işletim aşamasında, yükleme ve boşaltma gözetimi amacıyla tam zamanlı olarak görev alabilirler, doğrudan ve sürekli bilgi akışını sağlarlar.

SPOR GÜVENLİĞİ
Spor salonları, fitness merkezleri günümüzde birçok insan için vazgeçilmez uğrak yerlerinin başında gelmektedir. Birçok insan günün stresinden ve yorgunluğundan arınmak hatta sağlık bulmak için bu merkezlere başvurmaktadır. Ancak amacı tamamen insan sağlığının korunması olan bu yerlerde olası risklerin ve yüzlerce tehlikenin bulunmadığını varsaymak mümkün değildir